Снимка: архив Булфото  С 200 лева глоба от КАТ се

...
Снимка: архив Булфото  С 200 лева глоба от КАТ се
Коментари Харесай

Абсурд: Непълнолетен джигит фучи с бясна скорост, глобиха го с 200 лева, но...


Снимка: списък " Булфото "

 

С 200 лв. санкция от КАТ се снабди малолетен възпитаник от пловдивско, засечен да кара с превишена скорост от 44 км/час. Младежът нямал право на брошура, само че пък и от Пътна полиция нямали право да го глобяват, точно тъй като нямал навършени 18 година, написа " Монитор ".

Нарушението било осъществено на 3 ноември 2014 година в 14,40 часа на пътя палач сред Пловдив и Асеновград. В региона на КЦМ скоростта от 90 км/час на междуградските пътища е лимитирана до 60 км/час. Неправоспособният водач нарушил ограничаването и бил сниман от стационарната камера, която се намира покрай отбивката за летище „ Пловдив ”.

Така малолетният получил честитка от КАТ за 200 лв. санкция, която мигновено обжалвал в Районния съд в Пловдив. Магистратите отменили глобата, защото съгласно Закон за административните нарушения и наказания малолетният водач не можел да бъде глобяван.

Паричната глоба трябвало да бъде сменена с „ публично неодобрение ”. Пловдивското Министерство на вътрешните работи на собствен ред обжалвало правосъдното решение на първа инстанция в административния съд, откъдето удостоверили анулацията на санкцията, което решение е дефинитивно. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР